Alla i teamet på Adaptive Media är rätt flitiga läsare av bloggar, tech-nyheter och annat som publiceras online, och alla har sina favoritsätt att konsumera content. Personligen var jag en gång i tiden ett stort Google Reader-fan, och konverterade vid Reader-döden till det lite mer bloatade men ändå finfina Feedly. Jag läser alltså mina nyheter via RSS (hallå farfar, det är ju ancient!) med förklaringen att jag få lätt kan följa många källor utan att missa några inlägg. Feedly kompletterar jag även med Twitter där jag hittar nytt content (att peta in i Feedly). Twitter tar även tempen på delar av branschen, och jag når därigenom content jag skulle missa annars.

Oavsett vilken tjänst man använder så känner många igen sig i fenomenet att man börjar spara länkar. Favvomarkera. Skicka till sig själv. Bokmärka. Och så vidare. Dessa sparade länkar ligger som i ett valv av bra nyttigt content - som man tyvärr delar med sig av för lite.

På Adaptive Media är vi Slack-beroende, och min senaste integration i Slack är ett IFTTT-recept som autopostar i vår artikeltips-kanal varje gång jag taggar en nyhet med #adaptivemedia i Feedly. Enkelt och genialt sätt att artikeltipsa varandra inom teamet! Samma typ av integration har vi mellan Slack och Twitter för att snabbt dela något någon läser på Twitter med våra Slack-kanal för tips om bra artiklar.

Nu är det dags för nästa steg - att dela dessa länkar mer publikt! Här är Adaptive Medias länktips, del 1 (av förhoppningsvis flera, så länge inte denna inläggsserie dör artikelserie-döden)

10 Tips for Running Successful Software Projects with Teamwork.com

På Adaptive Media använder vi projektsystemet Teamwork.com, och i den här artikeln går en av Teamworks grundare igenom tips för att lyckas!

https://www.teamwork.com/blog/10-tips-running-successful-software-projects-teamworkcom/

En tom stack och en full verktygslåda

En genomgång av mediesajten KITs tech stack och deras micro services. Ett annorlunda tänkande mediebolag med den kunnige Christoffer Larsson inom tech.

http://kitmedia.se/tom-stack-full-verktygslada/

How we use Slack to make our clients part of the team

Ett annat företag som är lika Slackberoende som vi på Adaptive Media är - men dom har tagit det ett steg längre och släppt in kunderna i sin Slack.

https://www.crispymtn.com/stories/how-we-use-slack-to-make-our-clients-part-of-the-team

WordPress Job Titles and Skills – Where Do We Stand?

Oavsett om man jobbar med WP eller inte så är det här en bra diskussion kring titlar inom WP-utveckling och utveckling i stort. Vad är egentligen skillnaden mellan en utvecklare och en konsult? Vad är skillnaden mellan en expert och en specialist? Läs och lär!

http://devwp.eu/wordpress-job-titles-skills-stand/

Put an end to feature creep - product strategy means saying no

En bra produktägare säger nej till idéer som inte passar in i produktens vision. Se här varför!

http://www.productstrategymeanssayingno.com/

Ska man framtidssäkra?

Ett av de vanligaste systemkraven från kunder är att systemen ska vara framtidssäkrade - vad innebär det egentligen, och är det något att sträva efter?

http://kranglefant.tumblr.com/post/131808192355/future-proof

A UX designer’s job is making sure product lang is hidden away/translated to words users can understand

Vi har nyligen fått in en UX-designer i teamet (välkommen Julius!) och därför lär det komma många bra UX-artiklar framöver

https://m.signalvnoise.com/knowing-the-words-is-half-the-battle-5bce07c24b5b#.ikbdh8gd4

Om frustration i vardagen

Sex av tio anser att det är mer frustrerande att ta emot skräpmejl än att pendla fram och tillbaka från jobbet

http://www.dagensanalys.se/2016/02/84-procent-av-alla-konsumenter-ar-beredda-att-vidta-atgarder-mot-missriktad-irrelevant-kommunikation/

Sommelier-service från Amazon i Japan

Vi älskar inte bara webben på Adaptive Media, vi älskar vin också! Så en schysst sommelier-service från Amazon lät ju för roligt för att inte posta!

http://www.theverge.com/2016/2/9/10948526/amazon-sommelier-wine-recommendation-service-japan

Myter, fakta och tips om Mobile First från inUse

Att erbjuda en bra användarupplevelse på mobila enheter är i dag underförstått, men det betyder inte att det är lätt.

http://www.inuse.se/blogg/myter-fakta-och-tips-om-mobile-first/

The uncanny valley of prototyping

Fråga aldrig efter generell feedback - du kommer inte få feedback, du kommer få personliga preferenser. Bra inlägg från Paul Boag i hans följ-värda blogg!

https://boagworld.com/usability/the-uncanny-valley-of-prototyping

Konkret tips: Skapa seriebubblor med SVG

Tips kring hur man kan koda responsiva seriebubblor med hjälp av SVG och CSS

http://thenewcode.com/443/Making-Comic-Book-Speech-Bubbles-with-SVG